Logboek

Logboek

Mijn lief en ik strekken onze stramme ledematen met een wandeling in ons dorp. En rusten uit in onze koffietent. Hij gewoon koffie met appeltaart en ik bananencake en cappuccino havermelk. Schaamteloos, dat laatste. Om niet te zeggen: met een middelvinger.

De linkse havermelk-elite wordt na de verkiezingsuitslag extra belaagd en als ik belaagd word, word ik opstandig.

Als links-elitaire moet ik namelijk de hand in eigen boezem steken. Nou, dan krijg je bij mij dus dit: er komt een hand met een middelvinger uit.

Niet dat ik niet naar mezelf wil kijken, integendeel, dat doe ik al mijn hele leven. Te veel, misschien. Want je moet natuurlijk ook tijd overhouden om kritisch naar anderen te kijken. Ik ben namelijk niet de enige die iets fout doet. Af en toe moet je dus je normale instinctieve reactie toelaten: ‘ja doei, ik ben je malle miepie niet’.

Nou, zulke en vele andere gedachten gaan dus tijdens de koffie door mijn hoofd en bij lief L ook, maar dan op basis van alle boeken die hij tegelijkertijd leest. ‘Het wordt wel wat lastig om het overzicht te houden’, zegt hij. ‘Welkom in mijn wereld’, zeg ik. Ik heb er geeneens boeken voor nodig.

Ik vertel over het logboek dat ik in een agenda van 2024 ga bijhouden. Mijn motto voor het komend jaar wordt ‘omarm de chaos’. Om dit vol te kunnen houden wel wat structuur: elke dag 10 minuten meditatie, 10 maal squatten, 30 minuten wandelen en een paar regels in mijn logboek schrijven.

Verder zult U ons beiden kunnen vinden op het strijdtoneel, mijn lief wat beschaafder dan ik met mijn middelvinger.

We blijven elite en we blijven links. PVVNSCBBBVVD kan een grote waffel krijgen. Politiek op onze voorwaarden, en anders? Een middelvinger. De nette variant dan.

 

 

 

 

Afbeelding: Gabi, via Pixabay

2 gedachten over “Logboek

  • 31 december 2023 om 17:25
    Permalink

    Ha Maai,
    Ik heb squatten even moeten opzoeken maar begrijp nu uit een filmpje van een Engels sprekende jongeman met tattoos dat het iets met gewichten en door je knieën gaan is….
    Wat goed zeg! Als jij dat iedere dag doet nou dan ben je dus best behoorlijk fit!
    Geeneens …. Dat is best een beetje volks qua uitdrukking dus je past je als elitaire linkse al aardig aan!
    Jij en jullie een hele goede jaarwisseling!
    liefs
    Joyce
    Ps De chaos omarmen doe ik inderdaad ook mijn hele leven al! Hoef ik geen moeite voor te doen (haha)

    Beantwoorden
    • 31 december 2023 om 18:34
      Permalink

      Nou, ik squat zonder gewichten, heb aan mezelf al genoeg!
      En ik schrijf graag spreektaal in mijn blog 🤷🏻‍♀️…

      Goede jaarwisseling!🥂

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *