Beter

Beter

Al tien jaar vonden we het tijd voor een nieuw bed. Straks zakken we er nog doorheen, zeiden we. Maar elke gelegenheid, waaronder twee verhuizingen, lieten we passeren.  Zo werden we langzaam oud.

Februari jl. was het zover: oud genoeg om zonder gêne een filiaal van een bekende beddenspecialist binnen te stappen en te informeren naar seniorenbedden. Hadden ze. Een aardige meneer verkocht ons twee bedden, bodems en matrassen. De verstelbare bodem kreeg veel aandacht maar de meeste aandacht ging natuurlijk naar het matras. Om de beurt lagen we vijf minuten op een meetmatras en de computer vertelde daarna welke matrassen ons de komende jaren zouden ondersteunen. Aan het bed zelf werden niet veel woorden vuilgemaakt, model en kleur hadden we online al uitgezocht.

Eind april werd het geheel geleverd en door twee monteurs vliegensvlug in elkaar gezet. Wij prezen ons gelukkig met dit gemak en het ontbreken van Ikea-momenten.

Vanaf nacht één had ik een vaag scheef gevoel, dat ik aan het matraswennen weet. Ook hoorde ik bij het in- en uitstappen een vertrouwde tik, namelijk die van ons oude bed. Wat natuurlijk wel raar is voor een nieuw exemplaar.

Toch kwam het onverwachts: mijn bed bezweek onder zijn senior, twee maanden na levering. Ik krabbelde op en staarde vol ongeloof naar mijn eens zo koninklijk hoge sponde. Het is natuurlijk fijn om je oude-mensen-bed te overleven, maar zó geen kunst: één van de twee, niet ik, was wel erg jong overleden.

Bij mijn lief ging zijn verbijstering in één soepele beweging over naar boosheid. Dat kwam beter van pas voor het contact met de klantenservice dan mijn lacherige verbijstering: al die aandacht voor details van slaapcomfort, je zou toch denken dat een slaapexpert ook wist hoe je een bed moest maken.

Na telefonisch contact vroegen we per mail ons geld terug en verzochten de boel weer op te halen. Snel kwam er een opgewekte mail dat we over twee maanden nieuwe exemplaren zouden krijgen. Van dezelfde bedden. Wij bellen. Bed retour en geld terug kon niet, zei de telefoondame, ‘want we hadden het zelf in een winkel gekocht’. Wij vonden van wel en de volgende telefoondame gelukkig ook. Volgende week wordt alles opgehaald en het geld teruggestort. Hopen we. Want er volgde nóg een opgewekte mail. Dat ze ‘naar ons toekomen’. 1. Met een expert. 2. Of dat er iets omgeruild gaat worden. 3. Of iets geleverd. Retour nemen stond er niet bij.

 

Onze nieuwe bedden laten we maken in de werkplaats van een circulair warenhuis. Van echt hout. Want we kijken voortaan Beter naar het Bed.

 

 

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *